Anasayfa / Haberler
Başlangıç Tarihi :
Bitiş Tarihi :

“Her camimiz bir mektep olmalı”

Sultanbeyli'de Şah-ı Nakşibendi Camisi'nin ibadete açılış töreninde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Her camimiz bir mektep olmalı” dedi.
Detay

“Gençleri, iç dünyalarına temas edebilen yayınlarla buluşturmalıyız”

7. Dini Yayınlar Kongresi’nin açış konuşmasını yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak gençlerin anlama, kavrama ve yorumlama becerilerine doğrudan hitap edebilen, onların iç dünyalarına daha çok temas edebilen yayınlarla onları buluşturmak bizim için önemli bir sorumluluktur” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan Berat Kandili Mesajı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Berat Kandili mesajında milletimizin ve tüm İslâm âleminin Berat Gecesi’ni tebrik ederek “Bu mübarek gecenin barış, mutluluk ve huzurun yeryüzünün her yerine hâkim olduğu bir dünyanın inşasına vesile olmasını, Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.
Detay

Cuma Hutbesi: “Berât Gecesi”

“Şâban ayının on beşinci gününü oruçlu geçirin. Gecesinde ise ibadete kalkın. Çünkü o gece güneş batınca Allah Teala en yakın semaya tecelli ederek fecir doğuncaya kadar: ‘Bağışlanma dileyen yok mu, onu bağışlayayım! Rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim! Musibete uğrayan yok mu, ona afiyet vereyim...’ buyurur.” (İbn Mâce, İkâmet, 191)
Detay

İslam düşmanlığı karşısında birlikte mücadele edelim

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Victoria İslam Konseyi’nde yaptığı konuşmada, İslamofobia ve anti İslam anlayışını körükleyenlerin İslam’ın korkulacak bir dinmiş gibi algı oluşturmaya çalıştıklarını dile getirerek, İslam düşmanlığı karşısında birlikte mücadele edilmesi gerektiğini belirtti.
Detay

“Değerlerimiz olmazsa bir anlamımız olmaz”

Avustralya’nın Melbourne kentinde Türk vatandaşlarıyla bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “İnancımız, ezanımız, bayrağımız, vatanımız gibi değerlerimiz olmazsa bir anlamımız olmaz” dedi.