İstanbul Müftüsü Yılmaz, sabah namazında gençlerle buluştu…

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, “Cami Gençlik Buluşması” çalışmaları kapsamında 2 bin gençle Süleymaniye Camii’nde sabah namazında buluştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gençlere yönelik başlattığı proje kapsamında, gençlerle bir araya gelen İstanbul Müftüsü Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, "Cami Gençlik Buluşması" çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Yılmaz, ezan, bayrak, milletin ne kadar önemli olduğunu FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde görmüş olduklarını anlatarak, gençlerin coşkusunu harekete geçirmek istediklerini söyledi.

“Cami Gençlik Buluşması” projesinin tüm Türkiye’de hayat bulmaya devam ettiğini ifade eden İstanbul Müftüsü Yılmaz, “Amacımız gençlerimizin camii ile cemaatle, ibadetle buluşmasıdır. Çünkü aidiyet şuurunun, mensubiyet duygusunun oluşumunda camiinin, mabedin çok önemli ve anlamlı bir yeri vardır. Bu çağda, 15-20 yaş arasındaki gençlerimizin camilere gelmesi, burada kendisini bulması elbette bu mabede, bu millete, ülkeye mensubiyet açısından katkılar sağlıyor. Biz bunu önemsiyoruz. O bakımdan gençlerle beraber olmak bize ayrıca bir gençlik katıyor. Onların duygusu, coşkusu, heyecanı, saf ve temiz simaları gönül dünyamıza güzellikler katıyor.’’ dedi.

Namazdan sonra cami avlusunda gençlere çorba ikramı yapıldı.