25 июня 2023 г.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Mekke’de Ülke TV’ye konuk oldu

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Mekke’de Ülke TV’ye konuk oldu

 

  • Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Mekke’de Ülke TV’ye konuk oldu
  • Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Mekke’de Ülke TV’ye konuk oldu

 

Ülke Tv’nin canlı yayın konuğu olan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kabe’nin önemi, hac ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hac hizmetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ülke Tv ekranlarından Mekke’den canlı yayınlanan programa katıldı.

Kabe’nin Hz. İbrahim ve Hz. İsmail tarafından inşa edildiğini ve önemli bir mabet olduğunu vurgulayan Başkan Erbaş, Kabe’de kılınan namazların diğer yerlerde kılınan namazlardan daha faziletli olduğunu belirtti.

Başkan Erbaş, haccın Müslümanların yıllık kongresi olarak değerlendirildiğini ve burada farklı dil ve renkten insanların bir araya geldiğini ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Mekke’de düzenlenen toplantıda İslam ülkelerinin din işleri bakanları ve diyanet başkanlarının temsilcileriyle bir araya geldiklerini dile getiren Başkan Erbaş, burada Müslümanların sorunları ve çözüm önerilerinin konuşulduğunu, İslamofobi gibi konuların da gündeme alındığı belirtti.

“Hac kuralarında katsayılı kura sistemini uyguluyoruz”

Başkan Erbaş, Türkiye’de her yıl hac başvurularının alınmasının ardından kura çekildiğini ifade ederek, “Bu sene çekmiş olduğumuz kurada 14 sene öncesinden beri yazılmış, halen kurada çıkmamış olan vatandaşlarımız kuraya girdiler. 2009-10 yılından bu yana bekleyen kardeşlerimiz var. Biz kat sayılı kura sistemi diyoruz ve bu sadece Türkiye'de uygulanıyor. Başka ülkelerde sıralı sistem uygulanıyor. Sıralı sistemde kim önce yazılmışsa o gidiyor. Örneğin 50-60 sene sonraya gün veriyorlar. Şimdi bizde böyle sıralı sistem olsa bizde de aynı durum söz konusu olur.” dedi.

“Tüm hacılarımıza sağlık hizmeti veriyoruz”

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak hac döneminde kutsal topraklarda verdikleri sağlık hizmetlerine de değinen Başkan Erbaş, “Hacılarımızla hangi kanalla gelmiş olursa olsun ister Diyanet İşleri Başkanlığıyla gelsin ister acenteler vasıtasıyla gelsin bizim hacımızdır. Nihayet Türkiye’den gelen vatandaşların hepsine hangi imkanlar, hangi hizmetler verilmesi gerekiyorsa mümkün olduğunca, elimizden geldiği kadarıyla o hizmetleri kendilerine özellikle sağlık konusunda vermeye çalışıyoruz. Çünkü sağlık çok önemli ve sağlıkta insan ayrımı olmaz.” diye konuştu.