15 Mart 2023 Çarşamba
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İslamofobi ile Mücadele Uluslararası Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “İslamofobi, İslam düşmanlığına dönüşmüş bir akıl tutulmasıdır” dedi
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 15 Mart İslamofobi ile Mücadele Uluslararası Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından bir mesaj yayımladı.
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde 15 Mart 2019’da terör saldırısının hedefi olan Nur Camii’nin fotoğrafının yer aldığı mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Uluslararası İslamofobi ile Mücadele Günü vesilesiyle bir kez daha ifade ediyoruz ki; İslamofobi, İslam düşmanlığına dönüşmüş bir akıl tutulması ve içerisinde ırkçılık barındıran bir insan hakları sorunudur. Bu kirli zihniyetle kararlı mücadelemiz devam edecektir.”
'Uluslararası İslamofobi ile Mücadele Günü' vesilesiyle bir kez daha ifade ediyoruz ki;
— Prof. Dr. Ali Erbaş (@DIBAliErbas) March 15, 2023
İslamofobi, İslam düşmanlığına dönüşmüş bir akıl tutulması ve içerisinde ırkçılık barındıran bir insan hakları sorunudur.
Bu kirli zihniyetle kararlı mücadelemiz devam edecektir. pic.twitter.com/Li56inB7c1