Çankırı Karatekin Üniversitesi Camii dualarla açıldı

26 Mayıs 2023 Cuma

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, yapımı tamamlaman Çankırı Karatekin Üniversitesi Camii’nin açılışını gerçekleştirdi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Camii dualarla açıldı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, yapımı tamamlanan Çankırı Karatekin Üniversitesi Camii’nin resmi açılış törenine katıldı.

Başkan Erbaş, törende yaptığı konuşmada, camilerin aynı zamanda mektep olduğunu belirterek “Hocalarımız camilerimizde öğrencilerimizi bekliyor. Kur'an-ı Kerim okumasını şu ana kadar öğrenememiş olan öğrencilerimiz için gelsinler Kur’an-ı Kerim öğrensinler. Camilerimizde cami, hadis, ilmihal, tefsir derslerimiz var.” dedi.

İslam’da İslami ilim, İslam dışı ilim diye bir ayrım olmadığını dile getiren Başkan Erbaş, “Tefsir ilmi ne kadar İslami ilimse matematik, astronomi, mühendislik, tıp, tarih, sosyoloji de İslami ilimdir. Tarihimize baktığımız zaman 11’inci asrın niye ‘Biruni Asrı’ olduğunu biraz düşünmemiz lazım. Biruni hem İslami ilimlerde zirve, hem de fen bilimlerinde zirve.” diye konuştu.

Başkan Erbaş’ın konuşmasının ardından kurdele kesimi ile açılış gerçekleştirildi.

Törene, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi ile Çankırı İl Müftüsü Mehmet Şahin de katıldı.

Başkan Erbaş, ayrıca Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi’yi ziyaret etti.