Eyüp Sultan Camii’nde Filistin ve şehitler için dualar edildi

12 Kasım 2023 Pazar

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul’da Gazze’de soykırıma uğrayan Filistin ve şehitler için dua etti.

Eyüp Sultan Camii’nde Filistin ve şehitler için dualar edildi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Filistin İçin Dua” programı kapsamında sabah namazı buluşmasında İstanbullularla bir araya geldi.

Eyüp Sultan Camii’nde düzenlenen programda sabah namazını kıldıran ve Kur’an-ı Kerim okuyan Başkan Erbaş, okunan tesbihatlar ve getirilen salavatların ardından Filistin ve şehitler için dua etti.

Başkan Erbaş, duasında şu niyazda bulundu:

“İlahi Ya Rabbi! Sana dua ediyoruz, yakarıyoruz; şu anda Filistin’de, Gazze’de, mazlum duruma düşmüş masum kardeşlerimiz var, işgalci İsrail’in zulmü altında inim inim inleyen kardeşlerimiz var, onlara yardım eyle, isminin tecellisiyle yardım eyle Ya Rabbi!

Şehit olan kardeşlerimize rahmet eyle, yaralanmış binlerce kardeşimiz var, onlara acil şifalar ihsan eyle Ya Rabbi!

İlahi Ya Rabbi! Zalimin zulmünden en kısa zamanda kurtulmalarını nasip eyle. Müslümanlara birlik, beraberlik nasip eyle, Müslümanlara vahdet nasip eyle, birlik, beraberlik içerisinde hareket ederek zalimlere, düşmanlara karşı zafer kazanmayı bizlere nasip eyle Ya Rabbi!

İlahi Ya Rabbi! Müslümanlara yardım eyle, Müslümanlara yardım edenlere yardım eyle, onlara tuzak kurmak isteyenlerin tuzaklarını, hilelerini kendi başlarına makus eyle Ya Rabbi!

İlahi Ya Rabbi! Sen buyuruyorsun ki, onlar tuzak kurdular ama Allah onların tuzaklarını bozucudur. Dünyada Müslümanlar için tuzak kurmuş olan dahili ve harici bütün hainlerin tuzaklarını kendi başlarına makus eyle Ya Rabbi!

Vatanımızı, milletimizi, devletimizi, ezanımızı, bayrağımızı ilelebet payidar eyle, vatanımıza, milletimize, devletimize, ezanımıza, bayrağımıza sahip çıkmayı bizlere nasip eyle, birliğimizi, beraberliğimizi daim eyle Ya Rabbi!

İlahi Ya Rabbi! Her zaman zalimin karşısında olmuş, mazlumun yanında yer almış milletimizi, Peygamber ocağı şanlı ordumuzu, her biri Muhammed anlamına gelen Mehmetçiğimizi karada, havada, denizde sınırlarımızın içerisinde ve ötesinde her zaman ve her yerde mansur ve muzaffer eyle Ya Rabbi!

İlahi Ya Rabbi! Vatan savunmasında hainlerle, terör odaklarıyla mücadele ederken yine sınırlarımızın içinde ya da ötesinde fedai can eden bütün şehitlerimize rahmet eyle, gazilerimize acil şifalar ihsan eyle, hayırlı ve uzun ömürler nasip eyle Ya Rabbi!

İlahi Ya Rabbi! Gençlerimizi, çocuklarımızı Senin ve Habibinin yolundan ayırma, gazaba uğramışların yolundan uzak eyle, azıp sapmışların yolundan uzak eyle, kalplerine Kur’an, vatan, ezan sevgisini yerleştir Ya Rabbi!

Gençlerine, çocuklarına sahip çıkmayı bizlere nasip eyle, onları Peygamberi bir ahlakla yetiştirmeyi nasip eyle Ya Rabbi!

İlahi Ya Rabbi! Hastalarımıza şifalar, dertlilerimize devalar, borçta ve sıkıntıda olan kullarına kolaylıklar ihsan eyle Ya Rabbi.

Habibin Muhammed Mustafa (s.a.s.) buyuruyor ki; ‘Müminler bir bedene benzerler, bedenin herhangi bir organında bir rahatsızlık olduğu zaman bütün beden nasıl rahatsız olursa, dünyanın neresinde olursa olsun başına bir sıkıntı geldiği zaman bütün Müslümanlar onu hisseder.’ Bu hadis-i şerife göre amel etmeyi, yaşamayı bizlere nasip eyle Ya Rabbi!”