“Medeniyetimizin temeli ilme, irfana, bilime, hikmete, bilgiye dayanıyor”

28 Eylül 2024 Cumartesi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Medeniyetimizin temeli ilme, irfana, bilime, hikmete, bilgiye dayanmaktadır.” dedi.

“Medeniyetimizin temeli ilme, irfana, bilime, hikmete, bilgiye dayanıyor”

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kastamonu’da “Fatma Çetin Yatılı Kız Hafızlık Kur’an Kursu Temel Atma Töreni”ne katıldı.

Buradaki konuşmasında, “Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenenleriniz ve öğretenlerinizdir.” hadis-i şerifini anımsatan Başkan Erbaş, “Temelini atacağımız Kur’an kursunda hem öğrenenler olacak, hem öğretenler olacak. Dolayısıyla en hayırlı insanların bulunacağı bir binanın temelini atıyoruz. Rabbimizin insanları karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için gönderdiği Kur’an-ı Kerim’in hem öğrenildiği hem anlaşılmaya çalışıldığı hem de Kur’an-ı Kerim’in en doğru bir şekilde öğretildiği bir eğitim yuvası, bir ilim irfan merkezinin temelini atıyoruz.” dedi.

Rabbini bilen, Peygamberini tanıyan ve o şekilde bir nesil yetiştiren çocukların bu Kur’an kursunda yetişeceğini aktaran Başkan Erbaş, “Geçmişte Kur’an kurslarımız, medreseler, Efendimizden (s.a.s.) bu yana bizim medeniyetimizin temelini oluşturmuşlardır. Medeniyetimizin temeli ilme, irfana, bilime, hikmete, bilgiye dayanmaktadır.” diye konuştu.

“Hocalarımız camilerde vatandaşlarımızı bekliyor”

Başkan Erbaş, “Vatandaşlarımıza diyorum ki; ‘Zamanınızın bir kısmını camilerde ilim, irfan alarak değerlendirin. Hocalarımız sizi bekliyorlar. Mihraplarımızda, kürsülerimizde sadece cuma günleri, cuma namazından önce vaaz dinlemek için değil, her gün, her vakit buyurun gelin.’” ifadelerini kullandı.

“Hedefimiz Kur’an’ı bilmeyenlere öğretmek”

2023-2024 yılında 4-6 yaş Kur’an kurslarında 250 bin çocuğun eğitim aldığını dile getiren Başkan Erbaş, “Şu ana kadar 1,5 milyon mezun verdik. Milletimiz adına ne büyük bir kazanımdır. Hafızlık Kur’an kurslarımızda 85 bin öğrencimiz eğitim alıyor ve biz sadece Kur’an-ı Kerim’i yüzüne öğrensinler, ezberlesinler, ondan sonra gitsinler demiyoruz. Kur’an-ı Kerim’in manasına vakıf olabilmeleri için çeşitli programlar yapıyoruz, Kur’an’ı anlama programı diyoruz buna. Nihai hedef Kur’an’ı anlamak değil midir, yaşamak değil midir, Kur’an’a göre bir hayat sürmek değil midir? Nihai hedefimiz; Kur’an’ı bilmeyen öğrensin, öğrenen okusun, okuyan anlasın, anlayan yaşasın. Burada temelini atacağımız Fatma Çetin Kur’an Kursumuzdan da nice kardeşlerimiz, yavrularımız, neslimiz, Kur’an’ı öğrenir, hıfzeder, anlar ve yaşar.” şeklinde konuştu.

Kur’an kursunun yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Erbaş, konuşmasının ardından beraberindekilerle butona basarak, temel atma törenini gerçekleştirdi.

Törene, Kastamonu Valisi Meftun Dallı ile Kastamonu İl Müftüsü Bekir Derin de katıldı.

Başkan Erbaş, ayrıca aynı yerde bulunan Hacı Mustafa Dinler Camii’nde dua ederek, resmi açılışını gerçekleştirdi.