Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kahramanmaraş Valiliğini ziyaret etti

21 Ekim 2024 Pazartesi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, bir dizi programa katılmak için geldiği Kahramanmaraş’ta valiliği ziyaret etti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kahramanmaraş Valiliğini ziyaret etti

Valiliğe gelişinde Vali Mükerrem Ünlüer tarafından karşılanan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kahramanmaraş’ta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Başkan Erbaş, yaklaşık bir asır önce birlik ve beraberlik içerisinde mücadele ederek Fransız işgalinden kurtulan Kahramanmaraş’ın yine birlik ve beraberlik içerisinde yapacağı çalışmalarla 6 Şubat depreminin izlerini de sileceğini söyledi.

Valiliğin, belediyeler ve diğer kurumlarla yaptığı çalışmaları yakından takip ettiklerini dile getiren Başkan Erbaş, “Kısa zamanda Kahramanmaraş’ın tekrar eski haline kavuşacağına olan inancımız tamdır. Bugün burada bulunmamızın amacı da İstiklal Üniversitesi’nin hemen bitişiğinde inşa edilecek içerisinde camisi, diyanet akademisi, hafızlık Kur’an eğitimi merkezi gibi çeşitli hizmetlerin görüleceği birimler bulunan külliyeyi yerinde görüp protokolünü imzalayacağız.” dedi.

Vali Ünlüer de ziyaretinden dolayı Başkan Erbaş’a teşekkür etti.

Ziyarette, Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Ali Muhyiddin el-Karadaği, Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Kahraman, Kahramanmaraş İl Müftüsü Abdurrahman Kotan ile Katar Hayır Derneği Başkan Yardımcısı Ahmed Yusuf Fahri de hazır bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Katar Hayır Derneği arasında iş birliği protokolü imzalandı

Kahramanmaraş Valiliği’nde düzenlenen törende “Diyanet İşleri Başkanlığı ile Katar Hayır Derneği Arasında İslami İşler Alanında İş Birliği Niyet Beyanı” Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Başkanı el-Karadaği ile Katar Hayır Derneği Başkan Yardımcısı Fahri tarafından imza altına alındı.

Protokol kapsamında, Katar Hayır Derneği tarafından Kahramanmaraş’ta içerisinde cami, Kur’an kursu, Kur’an eğitim merkezi, öğrenci yurdu, konferans salonu, kütüphane, lojman ve gençlik merkezinin de bulunduğu bir külliye inşa edilecek.