4 Aralık 2023 Pazartesi

Eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan için cenaze töreni düzenlendi

• Eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan için cenaze töreni düzenlendi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ankara’da vefat eden eski Diyanet İşleri Lütfi Doğan’ın cenaze namazını kıldırdı.

Tedavi gördüğü hastanede vefat eden eski Diyanet İşleri Başkanı ve İslami İlimleri Araştırma ve Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Lütfi Doğan için Ankara Hacı Bayram Veli Camii’nde cenaze namazı kılındı.

Başkan Erbaş’ın kıldırdığı namazın ardından, TBMM Başkanı Kurtulmuş, yaptığı konuşmada, büyük bir alimi kaybettiklerini söyleyerek, Doğan'ın yakınlarına ve millete başsağlığı diledi.

Başkan Kurtulmuş, Doğan’ın, insanlara karşı her zaman şefkat ve merhametle davrandığını anlattı.

Başkan Erbaş, dua etti

Konuşmanın ardından Başkan Erbaş, merhum Doğan için dua etti.

Doğan’ın cenazesi, yarın İstanbul’da Süleymaniye Camii’nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Süleymaniye Camisi Haziresi’ne defnedilecek.

Cenaze namazına, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara Valisi Vasip Şahin, milletvekilleri, eski bakanlar, siyasiler, Doğan’ın ailesi ve yakınları ile çok sayıda kişi katıldı.