6 Eylül 2024 Cuma

• Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Yalova’da müftülük hizmet binasının açılışını yaptı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Yalova’nın Çiftlikköy ilçesinde yapımı tamamlanan ilçe müftülüğü hizmet binası açılış törenine katıldı.

Buradaki konuşmasında, din görevlilerinin Peygamber varisi olduğunu belirten Başkan Erbaş, “Peygamberler toplumlarına hangi hususları tebliğ etmişlerse, neye davet etmişlerse biz de onların bıraktığı yerden toplumlarımızı Hakk’a davet ediyoruz, kötülükten uzak durmaya davet ediyoruz. Yani Rabbimizin yoluna davet ediyoruz. Biz nasıl Peygamberimizin (s.a.s.) ve Peygamberlerin varisiysek bizim müftülüklerimiz de Peygamber Efendimizin (s.a.s.) diyanet işlerini yönettiği Mescid-i Nebevi’nin varisidir.” dedi.

“Bütün kurumlarımız toplumumuzu huzurlu etmenin amacını taşıyor”

“Ey Nebi, Kur’an’ı Sana insanları karanlıklardan aydınlığa çıkarasın diye indirdik.” ayet-i kerimesini anımsatan Başkan Erbaş, “Başkanlık olarak Hakk’a çağırmak, iyiliği emretmek, kötülükten men etmek için gece gündüz çalışıyoruz. Sadece biz değil bütün illerimiz, illerimizin yöneticileri, başta valilerimiz olmak üzere ilçelerimizde kaymakamlarımız, diğer kurum müdürleri, kurum başkanları, el birliğiyle, iş birliği yaparak ülkemiz daha iyi noktalara nasıl gelmeli, daha güzel, daha mutlu toplumlara nasıl ulaşmalıyız, mahallelerimiz daha huzurlu nasıl olmalı? Bunun çabası içerisindeyiz. Allah herkesten, hepimizden bütün bu davaya hizmet eden, huzurlu mutlu toplum, iyilikle meşgul olan, kötülükten uzak duran fertlerden oluşan bir toplum meydana getirmek için çalışan herkesten razı olsun. Çünkü biliyorum ki bütün kurumlarımızın amacı bu; toplumumuz huzurlu olsun.” diye konuştu.

“Derdi olan müftülüklerimize gelsin”

Başkan Erbaş, müftülükleri, toplumun birliğinin, beraberliğinin, huzurunun mayası olarak gördüğünü dile getirerek, şöyle konuştu:

“Bütün kurumlarımız gibi müftülüğümüz de şehrimizin, mahallemizin, ilçemizin bu huzuruna, mutluluğuna ne katabilir, iyiliklerin yaygınlaşması, kötülüklerin ortadan kalkması için toplumumuza ne katabilir bunun gayreti içerisinde. O yüzden derdi olan herhangi bir konuda sıkıntısı olan dini ve manevi konular başta olmak üzere buyursunlar. Müftümüz başta olmak üzere, vaizlerimiz, hocalarımız, onların derdini paylaşacaklar ve onların içinde bulundukları o sıkıntıları ortadan kaldırmak için elinden gelen gayreti gösterecekler. Çocuklarımızın eğitimi noktasında, din eğitiminin daha da geliştirilmesi noktasında ellerinden gelen gayreti gösterecekler.”

Binanın yapımında emeği geçen herkese teşekkür eden ve açılış kurdelesini kesen Başkan Erbaş, daha sonra beraberindekilerle binayı gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Kur’an kursundaki çocuklarla bir araya geldi

Başkan Erbaş, ayrıca müftülük hizmet binası içerisinde yer alan Ali Şahin Kur’an Kursu’nu da ziyaret  ederek, burada eğitim gören çocuklarla bir araya geldi, sohbet etti.

Açılışa, Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafiz Osman Şahin, Yalova İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk ve vatandaşlar katıldı.