9 Nisan 2024 Salı

Ramazan ayının son teravih namazı kılındı

• Ramazan ayının son teravih namazı kılındı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ramazan ayının son teravih namazını Sakarya’da Orhan Gazi Camii’nde kıldırdı.

Teravih namazının ardından cemaate hitap eden Başkan Erbaş, ramazan ayının son teravihini kıldıklarını belirterek, “Bir ay çabucak geçti. Eğer değerlendirebildiysek, hakkını verebildiysek ne mutlu bize. “ dedi.

“Namazda geçirdiğimiz zaman en kıymetli zaman”

Başkan Erbaş, Müslümanın hayatında geçirdiği en hayırlı, en faziletli ve en mukaddes anın namaz kılarken geçen anı olduğuna işaret ederek, “Keşke bütün zamanlarımız namazda geçirdiğimiz zaman kadar kıymetli olsa. Efendimiz (s.a.s.); ‘Namaz gözümün nurudur.’ buyurdu ve son sözleri ‘namaz, namaz, namaz’ oldu. O yüzden namazda geçirdiğimiz zaman en kıymetli zaman.” diye konuştu.

“Camilerimizi garip bırakmayalım”

Ramazan ayının süsünün teravihler olduğunu dile getiren Başkan Erbaş, “Camilerin bayram ettiği anlar teravih namazlarıdır. Teravih namazına nasıl böyle önem veriyorsak beş vakit namaza da öyle önem verelim. İmkanımız varsa camilerimizde cemaatle kılalım, camilerimizi garip bırakmayalım.” ifadelerini kullandı.