6 Eylül 2024 Cuma

• Yalova’da Hz. Ali Camii ve Vasfiye Turna Hafızlık Yatılı Kur’an Kursu dualarla açıldı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Yalova’da yapımı tamamlanan Hz. Ali Camii ile Vasfiye Turna Hafızlık Yatılı Kur’an Kursu’nun açılışlarını gerçekleştirdi.

Hz. Ali Camii’nde Cuma namazını kıldıran Başkan Erbaş, daha sonra cami avlusunda düzenlenen açılış töreninde konuştu.

Başkan Erbaş, çok güzel bir açılış merasiminde olduklarını belirterek, “Bu mübarek cuma gününde Cenab-ı Hak camimizin temelinden, projesinden tamamlanmasına kadar emeği geçen herkesten razı olsun.” dedi.

Camilerin şehirlerin süsü olduğunu ifade eden Başkan Erbaş, “Camiler Cenab-ı Hakk’ın isminin her zaman anıldığı şehadetleri dinin temeli olan kelime-i şehadetin yeryüzünü inlettiği yerlerdir. Minarelerimiz bizim en büyük sembollerimizdir.” diye konuştu.

“Camiler Müslümanları bağrında kucaklayan mekanlardır”

Başkan Erbaş, cami kelimesinin Allah’ın isimlerinden birisi olduğuna işaret ederek, sözlerine şöyle devam etti:

“Rabbimiz ‘El Cami’ ismiyle nasıl bütün mahlukatı rahmetiyle, merhametiyle kuşatıyorsa cami de ırkı, mezhebi, rengi ne olursa olsun Allah’ın Müslüman kullarını bağrında kucaklayan mekandır. Cami, içinde müminleri toplayan mekan demektir. Camilerimiz aynı zamanda bir okuldur. İnşallah bu camimiz de ismine yakışır Hz. Ali’ler, Hz. Ebubekir’ler, Hz. Ömer’ler, Hz. Osman’lar, Hz. Hatice’ler, Hz. Ayşe’ler, Hz. Fatıma’lar, Hz. Zeynep’ler, yani bizim hem Asr-ı Saadet’te hem de medeniyetimizin öncü insanları gibi nice gençler yetiştirmek nasip olur inşallah.”

“Vicdanları eğitmemiz lazım”

Başkan Erbaş konuşmasının ardından beraberindekilerle caminin açılış kurdelesini kesti.

Daha sonra Vasfiye Turna Hafızlık Yatılı Kur’an Kursu Açılış Töreni’ne katılan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, buradaki konuşmasında, “İmam-ı Gazali diyor ki, yeryüzünde kötülüğün ortadan kalkmasının üç yolu vardır, bunlardan birisi vicdandır. Vicdanları eğitmemiz lazım. Bu kadar okullar, bu kadar eğitim müesseseleri eğer vicdanları eğitemiyorsa bir eksiklik var demektir. O eksikliği bizim tamamlamamız lazım. Eğer vicdanlar kötülükleri önleyemiyorsa kanunlar devreye girer diyor. Sonra diyor ki İmam-ı Gazali, ahiret bilinci olmadan kötülükleri ortadan kaldıramazsınız.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Kur’an kursunun yapımında emeği geçenlere teşekkür eden ve açılış kurdelesini kesen Başkan Erbaş, daha sonra beraberindekilerle Kur’an kursunu gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Açılışlara, Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafiz Osman Şahin, Yalova İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk ve vatandaşlar katıldı.