9 Ekim 2024 Çarşamba

Ankara’da Fidan Diyanet Gençlik Merkezi dualarla açıldı

• Ankara’da Fidan Diyanet Gençlik Merkezi dualarla açıldı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ankara’da Fidan Diyanet Gençlik Merkezini açılışını yaptı.

Ankara’nın Altındağ ilçesinde yapımı tamamlanan “Fidan Diyanet Gençlik Merkezi Açılış Töreni” Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın da katılımıyla gerçekleşti.

Buradaki konuşmasında, diyanet gençlik merkezinde Peygamber Efendimize (s.a.s.) ümmet olacak gençlerin yetişeceğini belirten Başkan Erbaş, “Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de; ‘Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik.’ buyurmaktadır. Rahmet, merhamet Peygamberi (s.a.s.) nasıl yaşamışsa, nasıl güzel ahlakı tamamlamak için gönderilmişse işte O’nun öğrettiği ahlaka uygun gençler yetiştirmek için burayı değerlendireceğiz.” dedi.

Başkan Erbaş, “Hz. Muhammed Mustafa aleyhissalatu vesselam Efendimizin ümmeti olarak yetişen gençler emin olsun, emine olsun… Muhammed Emin, Ahmet Emin, Mehmet Emin, Hasan Emin, Hüseyin Emin, Hatice Emine, Ayşe, Fatıma Emine yani güvenilen insan demektir. Öyle olursa bu toplumda huzursuzluklar olmaz, kötülükler olmaz. İstiyoruz ki Peygamber Efendimizin (s.a.s.) tanımladığı Müslüman şahsiyetine uygun şahsiyetler yetiştirelim.” diye konuştu.

“Müslüman insanların elinden ve dilinden emniyette olduğu kimsedir.” hadis-i şerifini anımsatan Başkan Erbaş, kötülüklerle meşgul olmayan gençler yetiştirmeye gayret ettiklerini söyledi.

“Fidanları ilimle, irfanla, bilgiyle, ahlakla sulayarak yetiştireceğiz”

Bu yılki Mevlid-i Nebi Haftası’nın konusu “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” olduğunu hatırlatan Başkan Erbaş, “Bu merkezlerde gençlerimizin şahsiyetini inşa etmeye çalışacağız. İslam tarihine bakınız, Peygamber Efendimizin (s.a.s.) yanında yer alanların çoğunluğunun gençler olduğunu görürsünüz. Peygamber efendimiz, bu şahsiyet inşasını Fidan Diyanet Gençlik Merkezi’nin ilham kaynağı olarak kabul edebileceğimiz Mescid-i Nebevi’nin içindeki suffede gerçekleştirdi. Buradaki fidanları ilimle, irfanla, bilgiyle, ahlakla sulayarak yetiştireceğiz inşallah.” ifadelerini kullandı.

“Peygamberimizin (s.a.s.) ahlakıyla ahlaklanan gençler yetişsin”

Başkan Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın gençlere yönelik yıllık 549 bin 923 etkinlik yaptığına dikkati çekerek, “Bütün müftülerimize, hocalarımıza teşekkür ediyorum. Diyanet İşleri Başkanlığında gençlik faaliyetlerine emeği geçen bütün hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bizler buradan söz veriyoruz. Bu gençlik merkezini dolu dolu kullanacağız. Bir dakikasını bile boşa geçirmemeye gayret edeceğiz. Buraya gelecek gençlerimizin, çocuklarımızın bahtları açık olsun. Cenab-ı Hak kendilerini muvaffak eylesin. Peygamberimizin (s.a.s.) ahlakıyla ahlaklanan gençler olarak yetişmelerini nasip eylesin.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından gençlik merkezinin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden ve açılış kurdelesini kesen Başkan Erbaş, daha sonra beraberindekilerle binayı gezerek, gençlerle söyleşi yaptı.

Törene, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Ankara Valisi Vasip Şahin, Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Konsey Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan ile Ankara İl Müftüsü Dr. Hasan Çınar da katıldı.