19 Ekim 2024 Cumartesi

Diyanet İşler Başkan Erbaş, İstanbul’da aile forumuna katıldı

• Diyanet İşler Başkan Erbaş, İstanbul’da aile forumuna katıldı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul’da Eğitime Destek Platformu Okul Aile Birliği İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Bilinçli Aile Bilinçli Toplum” başlıklı aile forumuna katıldı.

Bağcılar Belediyesi Konferans Salonu’nda yapılan programda konuşan Başkan Erbaş, gençlerin ve çocukların küçük yaşlarda ahiret bilinciyle yetiştirilmesi gerektiğini belirterek, “Onun için geçtiğimiz Ramazan ayında Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bütün ülkemiz genelinde yüzlerce konferans, seminer, 90 bin camimizde vaazlar, hutbelerle ‘Peygamber Efendimiz ve Ahiret Bilinci’ ya da ‘Ramazan ve Ahiret Bilinci’ başlığı altında faaliyetler yaptık.” dedi.

“Ailenin korunmasına yönelik çalışmalarımız büyük bir özveriyle devam ediyor”

Fıtratı ve aileyi tehdit eden çeşitli anlayışların, yaklaşımların, uygulamaların bir cahiliye adeti olarak hep olageldiğini dile getiren Başkan Erbaş, “Gençlerimizin duygu ve düşüncelerinin cinsiyet ekseninde suistimal edilmesi başta aile kurumu olmak üzere ve ülkemizin geleceği hususunda üzerinde mutlaka durulması gereken çok büyük hususlar var. Bu bağlamda aile yapısını yok etmeyi hedefleyen faaliyetler karşısında ailenin korunması ve güçlendirilmesinde çalışmalarımız, yurt içinde ve yurt dışında büyük bir özveriyle devam ediyor.” diye konuştu.

Programa, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Sevim Sayın Badak, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir ile İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş da katıldı.