20 Ekim 2024 Pazar

“Kur’an’ın ilkelerini emirlerini bütün insanlığa hatırlatmaya devam edeceğiz”

• “Kur’an’ın ilkelerini emirlerini bütün insanlığa hatırlatmaya devam edeceğiz”

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Kur’an’ın ilkelerini, emirlerini bütün insanlığa, ailemize, gençlerimize, çocuklarımıza hatırlatmaya devam edeceğiz.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul Pendik İlçe Müftülüğü tarafından Pendik Çarşı Camii’nde düzenlenen “Erenköy Kur’an Kursu 8. Hafızlık İcazet Programı”na katıldı.

Burada konuşan Başkan Erbaş, en hayırlı merasimde olduklarını belirterek, “Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.); ‘Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretenlerinizdir’ buyuruyor. Kur’an’ı öğrenenler, hıfz edenler burada, onların hocaları yani öğretmenler burada, en hayırlı insanların bulunduğu yerdeki merasim de en hayırlı merasimdir.” dedi.

“Cenab-ı Hak, hafızların zihinleri, gönülleri vasıtasıyla Kur’an-ı Kerim’i muhafaza ediyor”

“Şüphesiz Kur’an’ı Biz indirdik biz! O’nun koruyucusu da elbette Biziz.” ayet-i kerimesini hatırlatan Başkan Erbaş, şöyle konuştu:

“Cenab-ı Hak, hafızların zihinleri, gönülleri vasıtasıyla Kur’an-ı Kerim’i muhafaza ediyor. Peygamber Efendimizin (s.a.s.) zamanından itibaren bugüne kadar milyonlarca hafızımız buna vesile oldu, kıyamete kadar da milyonlarca, belki milyarlarca hafızımız buna vesile olacak, bu müjdeye nail olacak. Hafızları, Peygamber Efendimiz (s.a.s.) şu hadis-i şerifiyle müjdeliyor; ‘Kur’an-ı Kerim’i hıfz edip okuyan kimseler Allah’ın şerefli melekleriyle beraberdir.’ buyuruyor. Allah’ın şerefli melekleriyle birlikte olması hafızlarımız için büyük bir müjde. Rabbim hayırlı mübarek eylesin.”

“85 bin talebemiz Kur’an kurslarımızda hafızlık yapıyor”

Başkan Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığının hafızlık faaliyetlerini her geçen gün daha da artırıp geliştirdiklerine dikkati çekerek, “Hafızlık yaptırdığımız Kur’an kurslarımıza desteği olan bütün kardeşlerimizden, hayır sahiplerinden Allah razı olsun. İçerisinde sürekli Kur’an okunan, Kur’an-ı Kerim’in hıfzedildiği yerlere destek olanlara ne mutlu. Allah sayılarını arttırsın. Şu anda 85 bin kadar talebemiz Kur’an kurslarımızda hafızlık yapıyorlar.” diye konuştu.

“Çocuklarımıza namaz kılmalarını hatırlatalım”

Allah’ın Peygamber Efendimize (s.a.s.) nasip etmiş olduğu en büyük mucizenin Kur’an-ı Kerim olduğuna vurgu yapan Başkan Erbaş, şunları kaydetti:

“İnsanları karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için gönderilen bir kitaptır Kur’an-ı Kerim. Onun için çocuğumuzla, ailemizle, akrabalarımızla, komşularımızla hep birlikte Kur’an’ın rehberliğinde hayatımızı devam ettirmeye gayret edelim, bu hususu birbirimize telkin edelim. Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de; ‘Hatırlat, hatırlatmakta müminlere fayda vardır’ buyurmaktadır. Peygamber Efendimiz (s.a.s.) bütün insanlığa Kur’an’ı hatırlattı, şimdi sıra bizde, hatırlatacağız. Kur’an’ın ilkelerini, emirlerini bütün insanlığa, ailemize, gençlerimize, çocuklarımıza hatırlatmaya devam edeceğiz. Bu bize verilmiş en büyük vazifedir, Cenab-ı Hakk’ın bizim üzerimizdeki emridir. Hatırlatmaktan uzak kalmayalım, hatırlatmayı ihmal etmeyelim, çocuklarımıza ibadetlerini, namaz kılmalarını hatırlatalım.

Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de; ‘Ailene, ehline, namazı emret ve sen de sabırla devam et.’ buyuruyor. Biz güzellikleri, ahlaki, Kur’ani, nebevi ilkeleri, Peygamberi ahlakı, çocuklarımıza, gençlerimize, akrabalarımıza, komşularımıza, birbirimize hatırlatmak zorundayız.”

“Hafızlık yapmak kadar hafızlık yaptırmak da çok çetin ve önemli bir iştir”

Başkan Erbaş, hafızların ailelerini ve hocalarını da tebrik ederek, “Ailelerinizin, hocalarınızın gayreti olmamış olsaydı siz hafız olamazdınız. Hafızlık yapmak kadar hafızlık yaptırmak da çok çetin ve önemli bir iştir. Hocalarınız bu fedakarlığı yaparak sizlerin hafız olmasını sağladı. Hepsine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Merasimin ardından, Erenköy Kur’an Kursu’nda hafızlığını tamamlayan 40 öğrencinin icazetleri verildi.

Programa, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız ile Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin de katıldı.