21 Ekim 2024 Pazartesi

• Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kur’an’ı Anlama ve İslami İlimler Mezuniyet Töreni’ne katıldı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kahramanmaraş Onikişubat Müftülüğü tarafından düzenlenen “Kur’an’ı Anlama ve İslami İlimler Mezuniyet Töreni”ne katıldı.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde yapılan törende konuşan Başkan Erbaş, burada çocukların hafızlıklarını tamamladıktan sonra Kur’an’ın manasına da vakıf olmaları için “Kur’an’ı Anlama Programı”nı başlattıklarını belirterek, “İşte meyvelerini görüyoruz. Zaten Kur’an ezberlemekten maksat O’nu anlamak ve yaşamak değil midir? Kur’an’a göre hayatımızı tanzim etmeliyiz. Kur’an hayat rehberidir, hayatımızın rehberi. İnsanları karanlıklardan aydınlığa çıkaran kitap değil mi Kur’an-ı Kerim? İşte insanların karanlıklardan aydınlığa çıkarılmasını sağlamak için Kur’an’ı önce anlamamız gerekir ona göre yaşamamız gerekir.” dedi.

Yatılı Kur’an kurslarında 85 bin öğrencinin hafızlık yaptığını söyleyen Başkan Erbaş, “Her yıl 15 bine yakın mezunumuz, hafızlık Kur’an kurslarımızdan icazetname alıyor. Cenab-ı Hak hafızlar vesilesiyle Kur’an-ı Kerim’i muhafaza ediyor. Ne güzel bir meşgale yani Allah’ın en büyük mucizesini zihnine, gönlüne yerleştiriyor.” diye konuştu.

Başkan Erbaş, İslami ilimler eğitimini alan hafızları da tebrik ederek, onların geleceğin alimleri olacağını ve Diyanet İşleri Başkanlığının hiçbir zaman desteğini esirgemeyeceklerini belirtti.

Konuşmasının ardından hafızlara mezuniyet belgesini veren Başkan Erbaş, başarılar diledi.

Şehidin vasiyeti yerine getirildi

Program sonunda Başkan Erbaş, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz’un vasiyeti üzerine Türkiye Diyanet Vakfı’na verdiği talimatla Nijerya’da açılan su kuyusunun maketini şehidin babası Kalender Horoz ve annesi Ayşe Horoz’a takdim etti.

Törene, Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Ali Muhyiddin el-Karadaği, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörü İsmail Bakan, Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Kahraman, Kahramanmaraş İl Müftüsü Abdurrahman Kotan, Katar Hayır Derneği Başkan Yardımcısı Ahmed Yusuf Fahri, öğrenciler, aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an’ı Anlama ve İslami İlimler programları

Onikişubat Müftülüğü tarafından geçtiğimiz yıl hafızlık eğitimini başarıyla tamamlamış öğrencilerin Kur’an’ın anlam dünyasına vakıf olmalarına katkı sağlamak ve temel düzeyde Arapça dil becerilerini geliştirmek, inanç, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili bilgilenmelerini sağlamak üzere “Kur’an’ı Anlama Temel Öğretim Programı” ve “Kur’an Kursları İslami İlimler Temel Öğretim Programı” uygulandı.

Törene, Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Kahramanmaraş İl Müftüsü Abdurrahman Kotan ile vatandaşlar katıldı.