24 Ekim 2024 Perşembe

TUSAŞ saldırısında şehit edilen Murat Arslan son yolculuğuna uğurlandı

 

  • TUSAŞ saldırısında şehit edilen Murat Arslan son yolculuğuna uğurlandı
  • TUSAŞ saldırısında şehit edilen Murat Arslan son yolculuğuna uğurlandı
  • TUSAŞ saldırısında şehit edilen Murat Arslan son yolculuğuna uğurlandı

 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketinin (TUSAŞ) Kahramankazan ilçesindeki yerleşkesine yönelik terör saldırısında hayatını kaybeden taksi şoförü Murat Arslan’ın cenaze namazını kıldırdı.

Kahramankazan Ulu Camii’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazı öncesi konuşan Başkan Erbaş, dün yaşanan terör saldırısı sonucu beş gencin şehit olduğunu belirterek, “Hepimizin başı sağ olsun, milletimizin başı sağ olsun. Biz biliyoruz ki Allah yolunda öldürülenler ölü değildirler, onlar diridirler. Murat Arslan kardeşimiz, şehidimiz inşallah Peygamber Efendimize (s.a.s.) komşu olur. Şehitlik mertebesine ulaşan Murat kardeşimizin başta babası, annesi, çocukları, kardeşleri olmak üzere bütün kardeşlerimize baş sağlığı ve sabır diliyorum.” ifadelerini kullandı.

“Düşmanların tuzaklarını bozmak milletimize nasip olacak”

Başkan Erbaş, “Devletimize, vatanımıza, milletimize düşmanlık edenler bilsinler ki, Rabbimiz; ‘Onlar size tuzak kurarlar Allah onların tuzaklarını bozucudur.’ buyurmaktadır. İnşallah Cenab-ı Hakk’ın milletimize vermiş olduğu güç ve kuvvetle, birlik ve beraberlikle, dayanışma ve yardımlaşmayla bütün düşmanların tuzaklarını bozmak milletimize nasip olacaktır inşallah. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.” diye konuştu.

“Devletimiz düşmanların tuzaklarını bozmak için birlik beraberlik içerisinde gayret etmektedir”

TUSAŞ’a yapılan saldırıyı devlet ve millet olarak lanetlediklerini dile getiren Başkan Erbaş, “Rabbimiz buyuruyor ki; ‘Allah’ın düşmanları ve sizin düşmanlarınız için kuvvet hazırlayın, onları korkutasınız diye.’ Devletimiz, şanlı ordumuz, güvenlik güçlerimiz her zaman bu dava uğrunda daha ileri noktalara gitmek ve düşmanların tuzaklarını bozmak için birlik beraberlik içerisinde gayret etmektedir.” ifadelerini kullandı.

Başkan Erbaş, konuşmasının ardından, şehit Arslan için helallik istedi ve cenaze namazını kıldırdı.

Şehidin naaşı, namazın ardından Kahramankazan şehitliğine defnedildi.

Cenaze törenine, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Genelkurmay Başkanı Metin Gürak, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Ankara Valisi Vasip Şahin ile Ankara İl Müftüsü Dr. Hasan Çınar katıldı.

TUSAŞ’a taziye ziyareti

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, cenaze töreni öncesinde, Kahramankazan’daki TUSAŞ tesislerine taziye ziyaretinde bulundu.