24 Mayıs 2024 Cuma

• Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kahramanmaraş’ta 100 çiftin toplu düğün törenine katıldı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Kahramanmaraş’ta Yuvalar Kuruyoruz Toplu Düğün ve Çeyiz Yardımı” projesi kapsamında düzenlenen depremzede 100 çiftin nikah törenine iştirak etti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, Türkiye Diyanet Vakfı Kahramanmaraş ve Konya şubeleri, Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı ile Mehir Aile Derneği iş birliğinde organize edilen, “Kahramanmaraş’ta Yuvalar Kuruyoruz Toplu Düğün ve Çeyiz Yardımı” projesi kapsamında depremzede 100 çiftin düğün töreni, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Merkez Spor Kompleksi’nde düzenlenen törende konuşan Başkan Erbaş, hayırlı bir merasimde olduklarını belirterek, “Çünkü 100 çiftçimiz hayatlarının en önemli dönüm noktaları olan evlilik merasimlerini bu akşam gerçekleştiriyorlar. Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de; ‘İçinizden bekar olanları evlendiriniz.’ buyuruyor. Bakınız burada çok önemli bir görev veriyor Rabbimiz bize, yetkililere. İşte Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı, Mehir Vakfı ve müftülüklerimiz, sivil toplum kuruluşlarımızın yaptığı iş aslında bu ayet-i kerimenin gereğini yerine getirmektir.” dedi.

“Gençlerimiz kötülüklere, sıkıntılara, huzursuzluklara karşı birbirlerine örtü olmalı”

Başkan Erbaş, “Onlar sizlerin örtüleri, siz de onların örtülerisiniz.” ayet-i kerimesini hatırlatarak, “Bu ayet-i kerime evli çiftlerin, eşlerin, karı kocanın birbirlerine örtü olduğunu, örtü olması gerektiğini hatırlatıyor. Gençlerimiz birbirlerine örtü olacaklar, kötülüklere, sıkıntılara, huzursuzluklara karşı örtü olacaklar. Peki nedir bizim örtümüz? Sevgidir, hepsinden önce inancımızdır. İnancımızın gereği neyse ona göre yaşamamız lazım. Onun ilkeleri de sevgidir, saygıdır, sadakattir, sabırdır.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan Erbaş, bazı çiftlerin nikah şahitliğini yaparak dua etti.

Programa, Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, Kahramanmaraş İl Müftüsü Abdurrahman Kotan ile çiftlerin aileleri katıldı.