22 Ekim 2024 Salı

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Hatay’da bir dizi açılış gerçekleştirdi

• Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Hatay’da bir dizi açılış gerçekleştirdi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Hatay’da yapımı tamamlanan 40 cami ve 9 Kur’an kursunun açılışı ile Müftü Ömer Faruk Bilgili Diyanet Gençlik Merkezi’nin temel atımını gerçekleştirdi.

İlk olarak Yahyalılı Mustafa Koyuncu Camii’ndeki yapımı tamamlanan 40 caminin toplu açılış töreninde konuşan Başkan Erbaş, depremde çok sayıda caminin yıkıldığını ve camilerden ezan sesinin gelmediğini hatırlatarak, “Antakya’da vatandaşlarımızdan birisi evinin balkonuna çıktı ve oradan ezan okudu, gözyaşlarıyla seyretmiştik o haberi. Bir şehrin ezana ne kadar ihtiyacı olduğunu, o kardeşimizin balkonuna çıkarak okuduğu ezanla fark etmiştik. İşte bugün emeği geçen herkesten Allah razı olsun.” dedi.

“Milletimizin birliği, beraberliği, kardeşliği, dayanışmasıyla ne kadar iftihar etsek azdır”

Başkan Erbaş, devletimizin büyük ve güçlü olduğunu belirterek, “Camiler bir taraftan, minareler, binalar bir taraftan yapılıyor, Allah’a ne kadar şükretsek azdır. Milletimizin birliği, beraberliği, kardeşliği, dayanışmasıyla ne kadar iftihar etsek azdır. İşte bizim milletimize yakışan da budur. Biz ilhamımızı Kur’an’dan, Peygamber Efendimizin (s.a.s.) hadis-i şeriflerinden alırız.” diye konuştu.

“15 bin hocamız deprem bölgesinde vatandaşlarımızın yanında oldular”

Deprem döneminde Türkiye’deki yardımlaşmaya dikkati çeken Başkan Erbaş, şöyle konuştu:

“Kumbaralarında harçlıklarını toplayan çocuklarımızın medeniyetimizden, büyüklerinden öğrendiği o ruhla o küçücük harçlıklarını bile deprem bölgelerine gönderdiklerine şahit olduk. Unutulmaz örnekler yaşadık. İlk saatlerden itibaren Diyanet İşleri Başkanlığımız dahil devletimizin bütün kurumları buralardaydı. 15 bin hocamız deprem bölgesinde vatandaşlarımızın yanında oldular ve onların çocuklarına, gençlerine manevi destek verdiler.”

“Camiler medeniyet merkezlerimizdir”

Başkan Erbaş, camilerin bina olarak imarı ne kadar önemliyse içinin imarının da o kadar önemli olduğuna işaret ederek, “Camilerimizin dış kısmı, binalar, duvarları her şeyi yapıldı, şimdi içinde derslerle, cami dersleriyle, Kur’an dersleriyle… Sadece ibadet için kullanmayacağız camilerimizi bir mektep olarak kullanacağız. Camiler medeniyet merkezlerimizdir.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından camilerin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Erbaş, beraberindekilerle açılış kurdelesini kesti.

9 Kur’an kursu açılışı ile gençlik merkezinin temeli atımı yapıldı

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, daha sonra Hacı Naciye Alagöz 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda düzenlenen “9 Kur’an Kursunun Toplu Açılışı ve Müftü Ömer Faruk Bilgili Diyanet Gençlik Merkezi Temel Atma Töreni”ne katıldı.

Buradaki konuşmasında, “Sizin en hayırlınız Kur’an-ı öğrenen ve öğretenlerinizdir” hadis-i şerifini hatırlatan Başkan Erbaş, “Kur’an’ın öğrenileceği ve öğretileceği 9 Kur’an kursumuzu açıyoruz. Ne mutlu Kur’an kursuna destek olana, yaptırana, katkı sunana… Onlar da en hayırlı olarak müjdelenen kimseler arasından yer alırlar inşallah.” şeklinde konuştu.

“Yaz Kur’an kurslarımızda 3 milyonu aşkın çocuğumuz, gencimiz, vatandaşımız istifade ediyor”

Başkan Erbaş, 4 yaşından başlamak üzere her yaştan vatandaşlara Kur’an kurslarının açık olduğunu kaydederek, sözlerine şöyle devam etti:

“4-6 yaş Kur’an kurslarımızda bir yılda 250 bin kadar çocuğumuz değerlerimizi öğreniyor. Hoca hanımlarımız çocuklarımıza anne şefkatiyle yaklaşıyorlar. Çocuk gelişim sertifikasına sahip ilahiyat fakültesi mezunu hoca hanımlar çocuklarımızı, değerlerimize en güzel şekilde uysunlar, onları öğrensinler düşüncesi içerisinde yetiştirmeye gayret ediyorlar. Hafızlık Kur’an kurslarımızda 85 bin kadar gencimiz hafızlık yapıyorlar. Yetişkinlere yönelik ihtiyaç odaklı Kur’an kurslarımıza 500 bin civarında vatandaşımız devam ediyor. O yüzden Kur’an kurslarımızın değeri çok önemli. Yıllık 1 milyon civarında öğrencimiz Kur’an kurslarımızdan istifade ediyor. Hele yaz Kur’an kurslarımızda 3 milyonu aşkın çocuğumuz, gencimiz, vatandaşımız kurslarımızdan istifade ediyor.”

Kur’an kurslarının yapımında ve onarımında emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Erbaş, konuşmasının ardından beraberindekilerle 9 Kur’an kursunun açılış kurdelesini kesti ve Müftü Ömer Faruk Bilgili Diyanet Gençlik Merkezi’nin yapımına başlanması için de butona basarak, temel atımını gerçekleştirdi.

Başkan Erbaş, daha sonra açılışı yapılan Hacı Naciye Alagöz 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nu ziyaret ederek, burada öğrencilerle sohbet etti.

Törenlere, Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Kahraman, Hatay İl Müftüsü Mevlüt Topçu ile vatandaşlar katıldı.